lauantai 12. huhtikuuta 2014

C2-poikien välierien toiset osaottelut

C2-poikien salibandyn välierät jatkuivat tällä päivämäärällä. Erityisen mieltälämmittävää on pudotuspelihenki, joka luonnollisestikin on SM-sarjaa ensimmäistä kertaa pelaavalle ikäluokalle uutta. Kolmen tehokkaan kaksikymmenminuuttisen setit vaativat fyysisesti ja henkisesti pelaajilta uuden osaamisen aktivoimista ollen samalla aivan järkyttävän hienoja kokemuksia. Tätä oli upea olla todistamassa tänään katsomon puolella Kirkkonummella Rangersin ja Steelersin toisessa välierässä.

Oma ennakkoarvailuni finaalijoukkueista ei aivan pitänyt kutiaan. Pidin Classicin mahdollisuuksia Tapanilan Erän 99 Edustusta vastaan peräti niin hyvinä, että loppuottelupaikka olisi lohjennut suoraan kahdessa ottelussa. Toisin kävi. Classic oli liikaa(!) trion Rantala-Helin-Pietilä varassa. Herrojen taustalta ei löytynyt leveää tukijalkaa, jolla Erä olisi vähintäänkin saatu pidettyä hyökkäyspelissään aisoissa.

Erä taasen löysi leveytensä, jota TPS-sarjan perusteella kaipasin ja lunastivat paikkansa SM-loppuotteluihin suoraan kahdella voitolla. Erän menestyminen finaaleissa riippuu merkittävin osin siitä kumpi toisesta välieräsarjasta helsinkiläisten seuraksi seuloutuu.

Kirkkonummella Steelers näytti ne vahvuudet, joilla sarjaa povasin kyseiselle ryhmälle suoraan kahdessa pelissä. Joukkue jauhaa kolmella viisikolla, joista jokainen on kurinalainen, hyväjalkainen ja ratkaisuvalmis. Tästäkin huolimatta ryhmästä erottui suvereenisti Antti Suoraniemen, Erkka Seppälän ja Jose Takalan hyökkäystrio. Pudotuspelikevään parasta antia. Piste. Rangersin saumat ovat pitkälti erien aluissa, jolloin heidän on pystyttävä haastamaan hämeenlinnalaisia enemmän myös pallollisessa pelissä. Erien edetessä on kestävyysetu Steelersillä. Rangersin veskari Akseli Collander oli joukkueensa paras ja vie tällä hetkellä sarjassa maalivahtien välistä kaksinkamppailua, mutta kaipaa tuekseen kenttäpelaajilta samanlaista yllätysvalmiutta, mitä nähtiin välieräsarjan avauksessa.

Steelers siis siirsi 9-5-voitollaan ratkaisun viimeiseen kolmanteen peliin, joka pelataan huomenna sunnuntaina teräksisten kotitantereella. Varmaa on se, että huomenna joukkueet jättävät kaukaloon kaikkensa. Steelers näytti voimansa. Huolimatta henkisesti tiukasta paikasta kotiedun menetyksen jälkeen. Rangersin on pystyttävä samaan temppuun, jotta tie finaaliin olisi auki. Steelersin kliinisyys ja lyhyt palautumisaika otteluiden välissä kääntää sarjan hämeenlinnalaisille.

Toivottavasti Rangers saa tästä minunkin höpinästäni hurjan näyttämisen halun päälle ja näyttää minulle ja muille "the munat of a närhi" tekemällä huomisesta pudotuspelikevään parhaimman ottelun - jopa oman finaalipaikansa arvoisesti.

Molemmille joukkueille tasapuolisesti tsemppiä huomiseen otteluun! Naattikaa!

- Jorgos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti