maanantai 16. maaliskuuta 2015

C1SM: Minun Kaikki Tähteni

C1SM-runkosarja piti sisällään monta yksilöonnistujaa. Pisterohmuja, puolustushelmiä, uusia tähtiä ikäluokan taivaalle. Vaihtoehtoja esimerkiksi runkosarjan All Stars -kuusikoksi on lukuisia. Itsekin voisin koota sellaisia suht helpostikin puolen tusinaa riippuen hieman millaisin painotuksin ryhmän kasaisin.

Kauden tärkeimmät pelit ovat vielä edessä ja ne mahdollistavat uusien tähtipelaajien nousun kauden aikakirjoihin, mutta runkosarjan perusteella voinee jo tehdä varovaisia linjanvetoja.

Alla esitän yhden näkemyksen tällaisesta salibandyn C1SM-runkosarjan All Stars -kuusikosta. Se on mahdollisimman pitkälle kompromissi, kultainen keskitie monenmonituisesta oivasta vaihtoehdosta. Lähes kaikille pelipaikoille olisi ollut peräti helppoa heittää viittä, kuutta pelaajaa.

Mutta nyt mennään näillä. Katsotaan pudotuspelit sitten erikseen.

Oman näkemyksesi All Stars -kuusikoksi ja muiksi runkosarjan onnistujiksi voi käydä esittämässä Mitä sä Joriset? -kausiäänestyksessä klikkaamalla tästä tai tämän tekstin alalaidan lomakkeella. Käväise ihmeessä! Siinä ei mene kuin hetki.

*****

MITÄ SÄ JORISET?: 

C1SM-runkosarjan All Stars 2014-2015


Maalivahti: PIETARI JÄÄSKELÄINEN (Classic)

20 ott. / 545 torj. / 122 pääst. m / 81,71 %

Pietari Jääskeläinen pelasi kahta peliä lukuunottamatta kaikissa Classicin runkosarjaotteluissa. Tappiottomana koko kevätkauden (10 ottelua) edennyt voi esittää merkittävän kiitoksen nousustaan tuossa ajassa pudotuspeliviivan alapuolelta aina runkosarjan kolmannelle sijalle juuriki Jääskeläiselle. Siinä missä koko kautena pelaamissaan 20 ottelussa hän venyi pallon tielle 81,7-prosenttisesti, oli kevätkauden vastaava lukema hurjat 84,6 prosenttia. Classicin suurin valttikortti pudotuspeleissä.


Puolustaja: EEMELI AKOLA (Karhut)

21 ott. / 20 + 28 = 48 / 40 min.

Eemeli Akola on löytänyt tähän hetkeen ominaisimman paikan puolustajana, jossa hänen fyysiset ominaisuutensa, joukkueelle pelaamisensa sekä tilanneherkkyytensä pääsevät oikeuksiinsa. Porilaisen hulluuden ruumiillistuma, kaikessa positiivisuudessa, joka on pelijärkevöitynyt selvästi iän myötä. Oma jopa käsitteeksi muodostunut pelityylinsä Akolalla on edelleen, mutta se on kypsynyt joukkuetta kannattelevaksi voimaksi, josta on paljon iloa suomalaiselle salibandylle jatkossa. Johdatti Karhujen kapean ryhmän aina pudotuspelikarsintoihin saakka.


Puolustaja: VALTTERI YLÖSMÄKI (Classic)

20 ott. / 5 + 8 = 13 / 10 min.

Kun (usein jopa aiheesta) huomautetaan, että pelaajia nostetaan tavallisesti esille vain tehopisteiden valossa ja pöytäkirjassa näkymätön duuni jää huomioimatta, on tässä oivallinen vastaus tuohon huutoon. Valtteri Ylösmäki on Classicin alakerran kivijalkoja. Alakerran, jota usein osoitetaan Classicin heikoimpana lenkkinä. Ylösmäki on muiden muassa osoittanut nuo puheet kyseenalaisiksi. Erinomaisesti peliä lukeva kaveri, jota arvostetaan korkealle joukkueen sisällä. Peittopelillään haastaa jopa tamperelaisten maalivahdit torjuntojen määrässä.


Hyökkääjä: JOONA RANTALA (NST)

19 ott. / 40 + 83 = 123 / 15 min.

Eihän pistepörssin voittanutta Joona Rantalaa yksinkertaisesti voi sivuuttaa listatessa kauden parhaimmistoa. 6,5 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla huseerannut hujoppi muutti käytännössä yksin NST:n viime kautisesta keskinkertaisuudesta mestarisuosikiksi. Kun ketjukaverit Joonatan Kovanen ja Juuso Kekki löytyivät koko sarjan pistepörssistä sijoilta kaksi ja kolme, ei ole epäselvää, mikä lappeenrantalaisten syömähammas on. Korvaamaton pelaaja omalle joukkueelleen. Huikea pelaaja jatkossakin, kunhan kaikki ei tule helpointa tietä ja nöyryys pysyy hommassa mukana.


Hyökkääjä: EETU IJÄS (OLS)

20 ott. / 27 + 45 = 72 / 16 min.

Pistepörssin femma, pohjoisen "mikkokohonen" piti osaltaan yllä OLS:n tasaista suoritusvarmuutta, joka notkahti vasta päätökierroksilla runkosarjan viidenneksi sijaksi. Hyökkäysmyönteinen atleettityyppi, jonka ominaisuudet tukevat lajin tulevaisuuskuvaa upeasti. Löysi itsestään "ruokkijan", joka sai kanssapelaajat pelaamaan entistä näyttävämmin.


Hyökkääjä: TONI RINTALA (SSV)

19 ott. / 37 + 33 = 70 / 2 min.

SSV:n timantti, joka on jalostunut monipuoliseksi, kahteen suuntaan pelaavaksi hyökkääjäksi. Pienessä tilassa pallollisena ikäluokan paras pelaaja, joka löytää syöttölinjat kokonaisvaltaisella pelinluvullaan. Omaa siis naapurilajin puolelta Aleksandr Radulovin parhaat ominaisuudet. Yksi pikkukakkonen koko runkosarjan aikana kertoo sekin paljon pelimiehestä.

*****

Siinäpä tuo. Sinulla on oma näkemyksesi. Kerro se alla.

- Jorgos



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti