torstai 9. huhtikuuta 2015

C1SM: Välierät ennakoituina

Classic juhli puolivälieräsarjan voittoaan SSV:stä.

Kolme neljästä. Ei se minusta huono ole.

Se oli onnistumiseni salibandyn poikien C1SM-sarjan puolivälieräparien ennakoinnissa. OLS:lle olin valmis asettamaan suurempia odotuksia, mutta Erän nykykunto käänsi sarjan heille 2-0, siinä missä itse ennakoin uskaliaasti vastaavia lukuja oululaisille.

Kolme muuta sarjaa etenivätkin ratkaisuunsa asti siten, kuten itsekin taisin kirjailla. Vieläpä ihan ottelukohtaisesti; jopa ratkaisupalaset osuivat ainakin osin kohdilleen.

On se hienoa.

Nyt on kuitenkin aika välierien ja niitä miehittävät runkosarjan sijoille 1-4 sijoittuneet joukkueet. Onhan se hieman "tylsää", mutta peli ei valehtele. Sarjan neljä parasta joukkuetta jatkavat.

Toki täytyy nostaa korkealle hattua kautensa puolivälieriin päättäneille OLS:lle, SSV:lle ja Karhuille, jotka kaikki osoittivat pitkän kauden aikana kuuluvansa ikäluokan leventyneeseen kärkeen. Arvostusta myös TPS:lle, joka toistamiseen haisteli pudotuspelikiimaa alueellisten sarjojen kautta.

Kausi lähenee loppuaan. Siispä: täyttäkää hallit. Tämänkin ikäluokan välierät ovat sen arvoisia!

*****

Oma näkemykseni C1SM-välieristä. Olkaa ystävälliset.


NST, Lappeenranta (1.) - Tapanilan Erä, Helsinki (4.)

NST marssi tripla-J -ketjunsa vanavedessä välieriin suoraan kahdella voitolla Turun Palloseurasta. 26 tehopistettä (Rantala 3+8, Kovanen 8+1, Kekki 4+2) kahteen otteluun on osoitus siitä, että kyseinen trio on edelleen iskukykyinen ja tuota tulivoimaa joukkue tarvitsee jatkossakin, sillä taustalta sitä ei ole juurikaan luvassa. Tuo ratkaisupelaajien määrällinen rajallisuus saattaakin olla suurimpana kantona kaskessa lappeenrantalaisten matkalla pytylle. Luovalla, tilannesidonnaista vapautta antavalla hyökkäyspelaamisella syntyy tulosta; erityisesti silloin, kun vastustaja tarjoaa siihen mahdollisuuden pystymättä hallitsemaan riittävästi pelivälinettä. Nyt NST saa vastaansa sarjan kliinisimmän viisikkopaketin sekä tulikuuman veräjävahdin. Lappeenrantalaiset ovat oivaan aikaan kauden suurimman haasteensa edessä.... ainakin tähän saakka.

Erän kauden kaarta on arvostettava suuresti. Joukkueen iskukyvyn ajoitus on osunut täysin nappiin. Vahvan runkosarjan lopun jälkeen helsinkiläiset raivasivat puolivälierissä tieltään OLS:n vakuuttavasti. Ryhmän rutiinitaso on vahva ja kestää suuremmitta ongelmitta tiukan ottelutahdin. Klooniarmeijassa on tällä hetkellä Voima vahvasti läsnä, kun profiilipelaajat pelin molemmissa suunnissa ovat näyttäneet tuloskuntonsa olevan kuin tehty kevääseen. Kun rutinoituneen puoluspelaamisen takana häärii Oulu-sarjassa maagiseen lentoon yltänyt maalivahti Toni Wuorenjuuri ja hyökkäyspelaaminen rakentuu aidosti koko viisikon varaan, ovat lähtökohdat välieriin Tapanilan poikain osalta suorastaan maukkaat.

Sarjan ratkaisu on suoraan löydettävissä NST:n tripla-J -ketjun näkyvyydestä. Mikäli Erä pystyy laajalla rintamalla pidämään tripla-J:n pallotta ja pääsemään kyseisen trion ihon alle, ovat helsinkiläiset sarjassa enemmän kuin vahvoilla - sillä, siinä missä Erältä löytyy vertailukohtaisesti tarvittava hyökkäysarsenaali, ei NST:n alakerta kestä vertailussa Erän vastaavaan.

Erän katson olevan NST:lle tähän saumaan se pahin mahdollinen vastustaja, mutta siinä piilee myös nakkisormien suuri mahdollisuus: kaataessaan Erän on finaalissa ainoastaan yksi suosikki.

Nykykuntoinen Erä vain osoittautuu runkosarjan voittajan kapeudelle liian suureksi palaksi. Erä tekee ryöstöretkensä jo ensimmäisellä Lappeenrannan reissullaan ja pitää Mosaetunsa.

Erä loppuotteluihin voitoin 2-0.

Kauden aikaisemmat kohtaamiset:
12.10 / Erä - NST   9 - 12
15.1. / NST - Erä    9 - 9

Parhaat pistemiehet aikaisemmissa kohtaamisissa:
Joona Rantala (NST)          5 + 9 = 14
Juuso Kekki (NST)            7 + 3 = 10
Joonatan Kovanen (NST)   7 + 2 = 9
Konsta Kupela (Erä)           4 + 3 = 7
Aleksi Räisänen (Erä)          2 + 3 = 5


Maalivahdit aikaisemmissa kohtaamisissa:
Oiva Lappalainen (NST)     25 min, 7/7, 100,0 %
Toni Wuorenjuuri (Erä)    125 min, 50/71, 70,4 %
Niko Veijalainen (NST)     60 min, 21/30, 70,0 %

Sarjan ottelut:
LA 11.4. klo 18.30 / NST - Erä / Urheilutalo, Lappeenranta
MA 13.4. klo 18.30 / Erä - NST / Mosahalli, Helsinki
TI 14.4. klo 18.30 / NST - Erä / Liikuntakeskus Areena, Lappeenranta



Steelers, Hämeenlinna (2.) - Classic, Tampere (3.)

Steelers joutui odotetun koville Karhujen kanssa; toki kärsien sarjan aikana pelaajien poissaoloista. Tuon sarjan kautta hämeenlinnalaisilla on kuitenkin pudotuspeliote takataskussaan, vaikkei joukkueen pelaaminen vakuuttavimmillaan ainakaan vielä ole. Ratkaisijoiden alavireisyys heijastuu edelleen eikä joukkue kestä jatkossa enempää profiilipelaajiensa poissaoloja. Ikäluokkalegenda Erkka Seppälä täytteli Pori-sarjassa vanhasta muistista Justus Kainulaisen salitossuja ollen joukkueensa tehokkain (5+1).

Karhut-sarja oli myös ennakoidun mukaisesti maalivahtien taisto, jossa molemmat kassarit nousivat parrasvaloihin. Steelersin Wili Hämäläinen hääri maalin suulla kaikissa kolmessa ottelussa huippuprosentein (87,8 %) ja tuota viretilaa joukkue tarvitsee välieräsarjassa, kun kaukaloon hyppää ikäluokan synkronoiduin hyökkäysketju. Hämäläinen ei pelannut kummassakaan runkosarjan Classic-ottelussa.

Classic tahkosi vähintäänkin välieräsarjan näköisen ja oloisen rupeaman SSV:n kanssa. Sarjan ratkaisu syntyi kolmannen erän pelimiehen kympin tietämillä, kun Classic kesti SSV:n loppurynnistyksen. Tamperelaiset eivät päässeet sarjassa helpolla ja välieräpaikka syntyi kolmella Classicin oma suoritusosa-alueen kautta: 1) ykköskentän tehokkuudella (Pietilä 5+5, Suoraniemi 5+4, Helin 6+2), 2) uhrautuvalla koko viisikon peittopelillä ja 3) voittavalla maalivahtipelillä. Yksinkertaistettuna kasassa on puutteista huolimatta kolme pudotuspelimenestyksen kivijalkaa. Kun Pietari Jääskeläinen torjui sarjassa 39 palloa enemmän kuin SSV:n virkaveljet yhteensä ja Classicin peittäessä aimo liudan SSV:n laukauksia, kertoo se osaltaan siitä, että SSV painoi päälle, mutta Classic oli kivijalkojensa mitan parempia.

Steelersin runko pystyy haastamaan Classicin puolustusvalmiuden vähintään SSV:n veroisesti, joten sarjan peruskuvasta on odotettavissa hyvin samankaltainen. Steelers on kuitenkin liikevahvempi joukkue, joten Classicin raskas liikkeisempi puolustus joutuu edellistä kovempaan testiin. Maalivahtien välisestä taistosta on ennakkoon odotettavissa tasaisempi koitos.

Sarja etenee kotivoitoin ja ratkaisu nähdään Elenia Areenalla tiistaina 14.4. Tuolloin Classic on herrojen Pietilä, Suoraniemi, Helin ja Jääskeläinen verran parempi (mikäli jaksavat pitää nykyvireensä raskaassa peluutustahdissa?!?) uhrautuvan puolustuspelaamisen antaessa taustatukea.

Classic loppuotteluihin voitoin 2-1.

Kauden aikaisemmat kohtaamiset:
29.11. / Steelers - Classic   10 - 7
7.3. / Classic - Steelers         5 - 4

Parhaat pistemiehet aikaisemmissa kohtaamisissa:
Atte Kurkikangas (Steelers)   4 + 1 = 5
Juho Pietilä (Classic)               3 + 2 = 5
Aaro Helin (Classic)               3 + 1 = 4
Justus Kainulainen (Steelers)   3 + 1 = 4
Olli Suonmaa (Steelers)          2 + 2 = 4


Maalivahdit aikaisemmissa kohtaamisissa:
Ilari Kaurtola (Steelers)             60 min, 32/39, 82,1 %
Pietari Jääskeläinen (Classic)   120 min, 61/75, 81,3 %
Joel Häkkinen (Steelers)            60 min, 21/26, 80,8 %

Sarjan ottelut:
LA 11.4. klo 14.00 / Steelers - Classic / Elenia Areena, Hämeenlinna
MA 13.4. klo 18.30 / Classic - Steelers / Tenniskeskus, Tampere
TI 14.4. klo 18.30 / Steelers - Classic / Elenia Areena, Hämeenlinna


*****

Luvassa kaksi äärimmäisen mielenkiintoista, erinomaisilla aineksilla varustettua välieräsarjaa, joiden ennakoiminen on hauskaa, mutta mukavan vaikeaa. Se on kuitenkin varmaa, että etenee loppuotteluihin sitten mitkä kaksi joukkuetta tahansa, saadaan niistäkin laadukkaan kauden arvoinen päätös!

Onnea kaikille neljälle joukkueelle tuleviin sarjoihin!

- Jorgos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti