perjantai 24. huhtikuuta 2015

C1SM: Kauden 2014-2015 palkitut

Kauden lopun kunniaksi paljastettakoon tässä teidän, arvon lukijoiden, äänestämät henkilöt kunniamainintojen saajiksi poikien C1SM-sarjakauden 2014-2015 osalta. Runkosarjan jälkeen suoritetussa äänestyksessä annettiin yhteensä 349 hyväksyttyä ääntä ja pudotuspelien arvokkaimman pelaajan äänestyksessä 150 hyväksyttyä ääntä. Kiitos kaikille äänestäneille!

Mukava äänestysaktiivisuus takaa myös sen, että kunniamainintojen saajat ovat laajemman näkemyksen tulos. Muutamassa kategoriassa kisa oli tiukka, mutta voittajat löytyivät kuitenkin suht selvästi.

Kaikki palkitut tullaan huomioimaan kunniakirjoin vielä kevään aikana. Se on itse asiassa peräti ainutlaatuinen muisto erinomaisesta kaudesta.

Mutta pidemmittä puheitta, kauden 2014-2015 priima. Olkaa hyvät!

- Jorgos

*****

Herrasmiespelaaja
Antti Suoraniemi
SC Classic
33,2 % annetuista äänistä

Antti Suoraniemi on ollut joukkutovereidensa suuresti arvostama pelaaja niin Classicissa kuin aikaisemmin Steelersissä. Sama pätee hänen kuluneen kauden B-ikäluokan joukkueeseensa, SC Urbansiin. Tämä äänestystulos osoittaa myös kuinka arvostettu näky Suoraniemi on vastustajien ja yleisön keskuudessa. Itse olen oppinut tuntemaan Anttia viimeisten vuosien aikana ja kirjoitan nimeni vahvasti arvostajien joukkoon: aina tyylikäs, iloinen ja kohtelias niin kentällä kuin se ulkopuolella. Kunnioittaa lajia ja se näkyy. Pelasi kauden aikana 43 sarjapeliä istuen yhteensä ainoastaan kolme pikkukakkosta.

Kauden yllättäjä
Joonatan Kovanen
NST
38,7 % annetuista äänistä

Kaudella 2013-2014 Joonatan Kovanen oli pudotuspelien ulkopuolelle jääneen NST:n kolmanneksi paras pistemies (17+14) pistekeskiarvolla 2,21. Päättyneellä kaudella Kovanen oli Joona Rantalan rinnalla koko runkosarjan toiseksi paras pistemies sekä maalikuningas (66+42) pistekeskiarvolla 4,91. Muutos oli ällistyttävä eikä selity ainoastaan Rantalalla. Kovanen on omalla postillaan kehittynyt lyhyessä ajassa yhdeksi ikäluokan puhdasverisimmistä snipereista, joka oikein ruokittuna kylvää kauhua ja tehoja tulevinakin kausina. Haistaa maalipaikat tarkasti ja hyödyntää fyysiset avunsa niissä erinomaisesti.


Kauden taistelija
Kuva: UrheiluSuomi.com
Eemeli Akola
FBT Karhut
52,1 % annetuista äänistä

Eemeli "The One and Only" Akola kuittasi kauden taistelija meriitin suvereenisti. Päättyneellä kaudella Karhujen sydän, jalat ja nyttemin jopa aivot. Ei anna missään tilanteessa tuumaakaan periksi ja on sitä kautta joukkueelleen äärimmäisen tärkeä pelaaja. Omilla avuillaan kelpaisi joukkueelle kuin joukkueelle. Antaumuksellaan jakaa osin mielipiteitä: omat rakastavat, vieraat osoittelevat. Totuus on kuitenkin se, että Eemeli on on kypsynyt pelaajana merkittävästi kadottamatta omaa pelityyliään ja vain hölmö on allekirjoittamatta väitettä, että Eemelin intohimolla ja pelityylillä varustettuja pelaajia suomalainen salibandy tarvitsee. BSM-sarjassa Eemeli tulee olemaan vaikuttavimpia nuoremman B-ikäluokan edustajia.

Paras puolustava hyökkääjä
Antti Suoraniemi
SC Classic
34,1 % annetuista äänistä

Antti Suoraniemi on viisikkoa tasapainottavana pelaajana ikäluokan ehdotonta eliittiä. Peliälykkyys sekä työmoraali riittävät vaikuttavuuteen kentän molemmilla puoliskoilla. Synkroketjun peliaikaan suhteutettuna pallo pysyi kauden aikana mestaruuden arvoisesti poissa omasta nuotasta: pallonriistot ja niiden hyödyntäminen hyökkäyspäässä oli ketjulle arkipäivää. Antti kykenee pimentämää ja hidastamaan vastustajan tähtipelaajien pelaamista paveldatsjukmaisen älykkäästi, suorastaan kauniisti.


Paras vuonna 2000 tai myöhemmin syntynyt pelaaja
Jose Takala
Steelers JSB
43,0 % annetuista äänistä

Jose Takala pelasi päättyneellä kaudella C1SM-runkosarjassa 13 peliä, kun pääpaino oli C2SM-sarjassa, jossa hän tahkoi kaikki joukkueensa 21 runkosarjaottelua. Tästäkin huolimatta Jose oli C1-joukkueensa neljänneksi paras pistemies tehoin 18+14. C2-sarjassa Jose olikin täysin omaa luokkaansa tehopistein 46+18; lähes kolminkertaisilla tehoilla joukkueen toiseksi tehokkaimpaan nähden. Josen tekemisestä huokuu useamman vuoden jalostuminen Steelersin ysiysien matkassa: pelinlukutaitonsa ja käsien puolesta hän on ikäluokkansa dominoivin pelaaja. Vielä kun "The Josenatorilla" on vartta jo rapiat 180 senttiä, ovat ulottuvuus sekä vipuvarsi selkeitä etuja. 


Paras valmentaja
Lauri Tourunen
SC Classic
42,1 % annetuista äänistä

Lauri Tourunen toimi Classicin 99-syntyneiden poikien pääkäskijänä viisi vuotta ja rupeama tuotti kaksi SM-mitalia kruununaan Suomen mestaruus tältä keväältä. Classic operoi huippuyksilöin, mutta se ei tee valmennuksen työtä mitenkään erityisen helpoksi - usein jopa päinvastoin. Tällöin korostuu monessa suhteessa korvienvälin hallinta ja evästäminen - ja siinä ovat selvästi Tourusen vahvuudet. Classic kipusi katastrofaalisen syyskauden jälkeen keväällä aina mestaruuteen saakka - kipupisteisiin on siis kyetty reagoimaan enemmän kuin oikein. Classicin valmennus on ollut silmiinpistäen todellista tiimityötä, jossa jokainen on tuonut erilaiset ainekset toimivaan keitokseen. Niko Ahonen, Simo Ruuskanen ja Kai Suoraniemi olivat kukin merkittävässä roolissa omalla "pelipaikallaan".


Paras maalivahti
Pietari Jääskeläinen
SC Classic
66,8 % annetuista äänistä

Pietari Jääskeläinen oli lähes kaikilla mittareilla päättyneellä kaudella voittavin maalivahti ja se näkyy tämän kategorian voittomarginaalissakin. Kahta peliä lukuunottamatta kaikissa joukkueensa otteluissa pelannut Pietari löi runkosarjaan taululle torjuntaprosentin 81,7. Eikä huippulukemat totta vie syntyneet ilmaiseksi: torjuntoja ottelua kohden kertyi keskimäärin 27. Pudotuspeleissä tahti parani entisestään, kun kahdeksassa pelissä tojunta kertyi keskimäärin 33 per peli ja torjuntaprosentti oli komea 83,8. Pelievoluution aallonharjalla ratsastava veskari, joka kuluneella kaudella jalostui erityisesti henkiselä puolella, kun yleisökin yritti päästä ihon alle. Pietari onnistui kääntämään tuon omaksi edukseen ja ottamaan otteillaan ympäristöstään kultaisen niskalenkin. 

Paras puolustaja
Kuva: UrheiluSuomi.com
Eemeli Akola
FBT Karhut
44,7 % annetuista äänistä

Suora lainaus aikaisemmasta kirjoittelustani: "Eemeli Akola on löytänyt tähän hetkeen ominaisimman paikan puolustajana, jossa hänen fyysiset ominaisuutensa, joukkueelle pelaamisensa sekä tilanneherkkyytensä pääsevät oikeuksiinsa. Porilaisen hulluuden ruumiillistuma, kaikessa positiivisuudessa, joka on pelijärkevöitynyt selvästi iän myötä. Oma, jopa käsitteeksi muodostunut pelityylinsä Akolalla on edelleen, mutta se on kypsynyt joukkuetta kannattelevaksi voimaksi, josta on paljon iloa suomalaiselle salibandylle jatkossa". Pätevää tekstiä näin kauden pääteessäkin. Eemelissä yhdistyi kaksi eläinkuninkaallista: karhu ja leijona harjaksia myöten.


Paras hyökkääjä
Joona Rantala
NST
34,7 % annetuista äänistä

Hyökkäysominaisuuksiltaan mahtava paketti: maagiset kädet, liikevahvat jalat, varren tuoma ulottuvuus sekä uuden sukupolven pelitietokone. Tähän yhdistettynä aimo annos tervettä itsekkyyttä sekä oman arvon tuntoa niin kasassa oli kauden dominoivin hyökkäyspelaaja. Pistepörssin voitto sekä runkosarjassa (40+83) että pudotuspeleissä (13+17) ei jätä mitään jossittelun varaan. Sopii lähteä kokeilemaan kautta 5,7 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Joona saa pelaajat ympärillään nousemaan uusiin sfääreihin.


Runkosarjan 3. arvokkain pelaaja
Pietari Jääskeläinen
SC Classic
25,5 % vastaajan listalla

Classic hävisi kevään aikana ainoastaan kaksi ottelua eikä vähiten Pietarin loistavan kevätkunnon ansiosta. Pietarin koko kevään torjuntaprosentti oli 84,2, joka on 60 minuutin tehokkaisiin otteluihin huikea lukema. Torjuntoja per ottelu kevätkaudella pelaamissaan otteluissa Pietari napsi 32, joten oli pääsääntöisesti virkaveljiään työllistetympi. Tämä kertoo joukkueen timanttisesta luotosta maalivahtiinsa sekä yksinkertaisesti siitä, että Pietari pystyi tarjomaan joukkueelle aina mahdollisuuden voittoon. Salibandymaalivahdille harvinainen nollapelikään ei ollut viimeisessä runkosarjan ottelussa kaukana - vieläpä työllisettynä.


Runkosarjan 2. arvokkain pelaaja
Justus Kainulainen
Steelers JSB
35,8 % vastaajan listalla

Justus Kainulainen oli joukkueilleen päättyneellä kaudella elintärkeä pelaaja. Siitä saatiin todiste, kun Justus harmillisesti loukkaantui juuri ennen runkosarjan päättymistä. Ilman Justusta Steelers hävisi C1SM-sarjassa kymmenestä ottelustaan kuusi ja HU-46 BSM-sarjassa kaikki neljä otteluaan. Esimerkiksi Steelersin kohdalla voidaan puhua täysin ennenkuulumattomasta notkahduksesta. Justus ehti pelata C1SM-sarjaa 15 ottelua ollen joukkueensa selkeästi tehokkain (43+26) ja voittaa ylivoimaisesti BSM-sarjan pistepörssin (114+53). 4,77 tehopistettä ja ennen kaikkea 3,3 maalia ottelua kohden ei ole huono. Milloin niitä kainugeenejä aletaan pullottaa?


Runkosarjan arvokkain pelaaja
Joona Rantala
NST
46,1 % vastaajan listalla

Joona Rantala teki Lappeenrannassa kaikesta parempaa ja sai merkittävin osin myös yleisön liikkeelle. NST:n evoluutio kauden 2013-2014 pudotuspelien ulkopuolelta aina kauden 2014-2015 hopeajoukkueeksi asti henkilöityy pitkälti Joonaan. Teki omalla läsnäolollaan joukkueestaan pelottavan vastustajan, jonka hedelmää lappeenrantalaiset korjasivat pudotuspeleissä, kun parrasvaloihin nousi itseluottamusta uhkuen useampi pelimies. Ruokki NST:n juniorityön uuteen nousuun.


Pudotuspelien arvokkain pelaaja
Antti Suoraniemi
SC Classic
24,0 % annetuista äänistä

Antti Suoraniemi on isojen pelien pelaaja. Hän tottui jo Steelers-vuosinaan menestymään, mutta jalat ovat pysyneet visusti matossa, hetkessä, seuraavassa vaihdossa. Pudotuspeleissä Antti jakoi maalikuninkuuden Joonatan Kovasen kanssa ja oli pistepörssin kolmas (14+7). Suurimman arvon "Andy" tuo joukkueelleen pelin kulminaatiohetkillä ja hänellä on koko pussillinen niitä kuuluisia arkun nauloja. Classicin matkalla mestaruteen Antti teki kolme voittomaalia. Niistä ensimmäisellä alkoi SSV:n kesäloma, toisella herui loppuottelupaikka Steelersin nenän edestä ja kolmannella ratkesi Suomen mestaruus.


All Stars -kentällinen

Maalivahti: Pietari Jääskeläinen, SC Classic
Puolustaja: Eemeli Akola, FBT Karhut
Puolustaja: Matias Tekoniemi, Tapanilan Erä
Hyökkääjä: Juho Pietilä, SC Classic
Hyökkääjä: Joona Rantala, NST
Hyökkääjä: Justus Kainulainen, Steelers JSB

Jo kunniamainintoja kuitanneiden lisäksi lukijoiden All Stars -valinnoista löytyvät Tapanilan Erän paidassa vahvan kauden pelannut Matias Tekoniemi sekä Classicin synkrotrion tehonikkari Juho Pietilä. Tekoniemen rooli korostui Juho Mäkelän ollessa pitkään sivussa ja herra täyttikin tuon ruudun erinomaisesti. Pietilä keikkui kärkisijoilla niin runkosarjan (43+30) kuin pudotuspelien (13+15) pistepörsseissä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti