maanantai 9. maaliskuuta 2015

C1SM: The Viimeinen Kierros of the Runkosarja

Tähän on tultu.

C1SM-sarjan runkokautta on jäljellä enää yksi kierros ja sen jälkeen päästään niin sanotusti itse asiaan.

Huolimatta siitä, että runkosarjan voittotaistelu on ollut jo tovin kahden joukkueen heiniä, ansaitsee runkosarja erityismaininnan tasaisuudestaan ja mielenkiinnostaan aivan viimeisille senteille saakka. Eikä panosta puutu lauantaina 14.3. pelattavalta viimeiseltäkään kierrokseltakin, vaikkakin osa kysymyksistä onkin jo saanut vastauksensa. Tästä suuri kiitos ja korkea hatunnosto ihan jokaiselle SM-joukkueelle! Toivottavasti kautensa runkosarjaan päättävien osalta kausi kantaa hedelmää jo nyt valmisteltaessa tulevaa BSM-kautta ja ikäluokkien 1998 ja 1999 yhdistämistä.

Lauantaisella päätöskierroksella nähdään kaukaloissa vielä kaikki C1SM-sarjajoukkueet:

Indians - SSV
Karhut - SB Welhot
NST - OLS
PHSB - Classic
Rangers - Erä
Steelers - Koovee

NST varmisti runkosarjan voittonsa menneenä viikonloppuna ja pääsee näin aikanaan valitsemaan ensimmäisenä puolivälierävastustajansa - samoin kuin säilyttää kotietunsa koko pudotuspelitaipaleellaan. Toiseksi runkosarjassa sijoittuva Steelers huopaa tällä hetkellä historiansa pisimmässä tappioputkessa (kolme ottelua) eikä lähtö pudotuspeleihin tule näin ollen olemaan helppo. Hämeenlinnalaiset ovat nyt kaikken haavoittumaisillaan. C1SM-sarjan ikiomat "Messi" ja "Ronaldo" - herrat Kainulainen ja Rantala - omaavat sellaisen arvon joukkueilleen, että sitä on jopa vaikea käsittää. Justus Kainulaisen ollessa sivussa on Steelers vedenjakajalla. Tason tulisi riittää ilmankin, mikäli mitaleille mielii. Lappeenrannassa pidettäneen kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että sama tilanne ei kohtaa heitä.

Kolmannesta sijasta käydään vielä viimeisellä kierroksella OLS:n, Classicin ja Erän välinen taisto. Kevätkauden vahvavireisin joukkue, Classic, on hinannut itsensä pudotuspeliviivan alapuolelta aina otteeseen kotiedusta. Huippusuoritus jo nyt, kun syksyllä ryhmä vaikutti tulosten valossa kauden suurimmilta pettymyksiltä. Erään voi soveltaa lähes samaa määrittelyä, joskin helsinkiläiset saivat kaudestaan otteen hieman Classicia aikaisemmin. "Eräläisyydellä" ratsasta joukkue ei ole mieleinen puolivälierävastustaja millekään ryhmälle. OLS taasen on keikkunut kauden läpi kärkikuusikossa nopsalla jalalla. Kotietu maistuisi oululaisille aivan varmasti.

OLS:lle kolmanteen sijaan riittää voitto NST:stä; jopa tappio, jos sen kohtaavat Erä ja Classicin. OLS kothaa lauantaina runkosarjan voittavan NST:n, joka varmasti haluaa volttilähdön pudotuspeleihin ja tarjota kotiyleisölle voitto runkosarjan kruunuksi.

Classic kohtaa vieraissa PHSB:n, joka on vahva kotonaan, mutta alavireinen, peräti "uutuuden viehätyksensä" menettänyt. Classic on hävinnyt viimeksi joulukuussa ja on nykyvireellän suosiki lahdessakin. Kolmanteen sijaan tamperelaiset kaipaavat OLS:n pistemenetyksiä.

Erä vierailee Kirkkonummella Rangersin vieraana. Nähtäväksi jää riittääkö Rangersin potku vielä kiusaamaan rutinoitunutta Erää. Mikäli Erä voittaa Rangersin, täytyy vähintään Classicin hävitä, jotta kolmas sija olisi ulottuvilla.

Mielenkiintoa tuossa mittelössä siis riittää, sillä kolmannen sijan kuittaava joukkue pääsee vielä valitsemaan puolivälierävastustajaansa kahdesta vaihtoehdosta. Joka tapauksessa OLS, Classic ja Erä miehittävät runkosarjan sijat 3-5.

Kuudennesta ja viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta vääntävät viimeisellä kierroksella tahoillaan vielä SSV ja PHSB. Tasapisteissä viimeiselle kierrokselle lähtevät joukkueet ovat viime viikkoina matkanneet eri suuntiin ja kohtaavat nyt viivan molemmin puolin. Joukkueiden tämän kauden keskinäisistä otteluista ei merkitsevää eroa runkosarjasijoitukseen saada, mikäli tasapisteisiin päätyvät, vaan ero haetaan koko sarjan maalierosta tai tehdyistä maaleista. Tässä PHSB:llä on viiden maalin kaula.

PHSB menee suoraan pudotuspeleihin, mikäli säilyttää maalierokaulansa ja kuittaa vähintään yhtä paljon pisteitä Classicilta kuin SSV poimii Indiansilta. Vaikkei Indians tule missään nimessä olemaan SSV:lle helppo vastus, on Classic PHSB:lle toista luokkaa. Varsinkin kun Classicilla on pelissä oma panoksensa kolmannen sijan suhteen.

Kahdeksannesta sijasta on vielä ilmoilla pieni kysymysmerkki. Rangers puuskuttaa kahden pisteen päässä Karhuista ja, jos tasapisteisiin lopulta päätyvät, on etu keskinäisten pelien perusteella Rangersin. Rangers ravitsee siis väkisin voiton Erästä, jotta kahdeksas sijan vielä saavuttaisi, mutta tämä vaatii myös Karhujen tappion Welhoille. Hätiköivä minä. Rangersin ja Karhujen keskinäiset pelit olivatkin tasavoitoin ja tasamaalein, joten koko sarjan maaliero ratkaisee ja se etu Karhuille 36 maalin erolla. Siispä Rangers auttamatta ulkona. Kiitos kun huomautitte.

Näillä uidaan siis viimeinen kierros. Runkosarjan seitsemänneksi ja kahdeksanneksi sijoittuneet joukkueet matkaavat kohtaamaan alueellisista sarjoista tulevat haastajansa 22. maaliskuuta. Tämän jälkeen päästään puolivälieräparien valintarumbaan, jossa NST valitsee ensin vastustajansa sijoilta 7-8, Steelers jäljelle jäävistä sijojen 5-8 joukkueista ja niin edelleen.

Haju on valintamieltymyksistäkin, mutta ehkäpä niistä myöhemmin.

Niin ja se runkosarjan lopullinen järjestys on muuten tässä:

NST.............. 35
Steelers.......... 32
Classic........... 28
Erä................. 27
OLS.............. 26
SSV............... 25     
PHSB............ 23
Karhut........... 20     
Rangers.......... 17
SB Welhot...... 17
Indians............ 8
Koovee.......... 6

- Jorgos

P.S. Niin ja lämmin kiitos "jorina-palautteesta" eilen Ylöjärvellä! Lämmitti koko kotimatkan! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti