maanantai 24. elokuuta 2015

C1SM: Karsintojen ensimmäisen vaiheen jälkimainingit

C1-poikien SM-karsinnan ensimmäinen vaihe pelattiin päätökseen pitkälti suosikkien pitäessä pintansa: ykkössijoitetut etenivät B-lohkoa lukuunottamatta suoraan SM-sarjaan.

Toisen karsintavaiheen asetelmat ovat kutkuttavat, kun sinne pääseet joukkueet lyö jo ennalta määriteltyyn kaavioon. Erityisesti Ryhmä 2 on liiankin laadukas - ja vain yksi voi edetä SM-sarjaan.

Seuraavassa lyhyet luonnehdinnat ensimmäisen vaiheen lohkojen lopputulemisista. Taulukoissa esitetty lopullinen kolmen kärkijoukkueen järjestys sekä ennakoimani sijoitukset aina kesäkuun lopulta saakka. Suht kivasti osuin kohdalleen; B-lohkon keskinäistä järjestystä lukuunottamatta!

*****

Lohko A


Nokian KrP lunasti odotetusti puhtaalla neljän voiton sarjalla suoran paikan SM-sarjaan. Joukkue päästi viikonlopun aikana ainoastaan neljä maalia. Lähes samanlaisella suorituksella lohkon kakkossijan kuittasi Tapanilan Erä, joka nosti ikäluokassa selvästi profiiliaan. Keskinäisessä ottelussa Erä taisteli viimeiseen asti jopa suorasta paikasta nousten kolmannessa erässä maalin päähän.

Lohkon ennakkoon jumboksi sijoitettu Merikoski yllätti positiivisesti edeten toiseen vaiheeseen ja nostaen ikäluokan oululaista profiilia.


Lohko B


B-lohko oli mukavan kimurantti ja oikeastaan suht tasainenkin; omat sijaveikkaukseni eivät pitäneet edes lauantain pelien jälkeen tehtyinä! Ilves yllätti viime kauden SM-sarjan ponnettomuuden jälkeen ainakin allekirjoittaneen ja eteni suoraan SM-sarjaan ykkössijoitetun SPV:n nenän edestä. Oma villikorttini FBT Karhut ei kantanut tämän ikäluokan karsinnoissa, vaikka joukkue pisteen Ilvekseltä ryöväsikin. Sen sijaan OLS komppasi tervetulleesti Merikosken toisen vaiheen paikkaa samaisella suorituksella.


Lohko C


RSS Panthers pelasti itsensä SM-sarjaan, kuten odottaa sopikin. Aivan pakko todeta, että kovasti lämmitti oman valmennettavan otteet riihmäkeläisten maalin suulla! FoSu oli ja tulee toisessa vaiheessa olemaan vahva tekijä. Ja pitkäli samaa voi todeta Josbastakin. Toiseen vaiheeseen C-lohkosta edenneet joukkueet porskuttavat päinvastaisilla vahvuuksilla.


Lohko D


GrIFK marssi SM-sarjaan - vahvaa suorittamista kaikilla osa-alueilla. Classic ja Loiske karsintojen toiseen vaiheeseen. Joukkueiden keskinäisen järjestyksen määritteli keskinäinen mittelö heti karsintalauantain toisena otteluna. Nibacos oli lauantaina jälkeen vielä jatkopaikassa kiinni, mutta tappio Loiskeelle sinetöi jäämisen toisen vaiheen ulkopuolelle.


Lohko E


E-lohkossa saatiin aikaiseksi mielenkiintoinen taisto, jossa Oilersin suoran sarjapaikan varmisti SB Vaasan pistemenetys O2:lle, jonka tappio lohkojumboksi jääneelle Hatsinalle vei jyväskyläläisiltä sauman toiseen vaiheeseen. Sekä SB Vaasa että Blackbirds vahvoja nimiä toisessa vaiheessa.


Lohko F


Tiikerit oli vakuuttava matkallaan suoraan SM-sarjaan. NST vähintäänkin yhtä selvä kakkonen. LoSB nosti itsenstä toiseen vaiheeseen hienolla ja voitokkaalla sunnuntaipäivällä. Lohjalaisten profiilipelaajat olivat niin sanotusti miehiä paikoillaan.


Lohko G


Koovee matkasi neljällä voitolla SM-sarjaan. PHSB ja AC HaKi pelasivat nekin hyvän ensimmäisen vaiheen; molemmat hävisivät ainoastaan Kooveelle. PSS ei pystynyt enää sunnuntaina taistelemaan toisen vaiheen paikoista.


Lohko H


TPS:lle tuottanut minkäänlaisia ongelmia SM-sarjapaikan lunastaminen: neljä voittoa, kolme keskeytyksellä, yksi päästetty maali. Voima etenee toiseen vaiheeseen lohkokakkosena voitollaan Steelersistä. Jose Takala pelasi kahdessa Steelersin neljästä ottelusta ja oli koko C1-karsinnan tehokkain pelaaja. Ei liene epäselvää mikä on hämeenlinnalaisten vahvuus karsinnan toisessa vaiheessa nyt, kun Steelersin B-pojat varmistivat jo SM-sarjapaikkansa.

*****

Suoraan C1-poikien SM-sarjaan etenivät siis:

Esport Oilers NG, Espoo
GrIFK, Kauniainen
Ilves, Tampere
Koovee, Tampere
Nokian KrP, Nokia
RSS Panthers, Riihimäki
Tikkurilan Tiikerit, Vantaa
TPS, Turku

Kaikki viime kauden SM-sarjalaisia. Huomioitavaa on myös, ettei SM-kartta ole vielä matkustuksellisesti hirvittävän laaja. No, mutta neljä paikkaa on vielä jaossa.

Karsintojen toinen vaihe pelataan tulevana viikonloppuna 29.-30.8. seuraavalla konseptilla:

Ryhmä 1
Tapanilan Erä - Steelers
SB Vaasa - Loiske

Ryhmä 2  
SPV - AC HaKi
NST - Josba

Ryhmä 3
FoSu - LoSB
PHSB - OLS

Ryhmä 4
SC Classic - Blackbirds
Voima - Merikoski SBT

Ryhmien sisällä otteluparien voittajat pelaavat keskinäisen ottelun pääsystä SM-sarjaan.

Oman ennakkoarvioni mukaan seuraavasti:

Steelers - SB Vaasa
SPV - NST
FoSu - PHSB
SC Classic - Voima

Eikä SM-kartta taida laajeta kuin Seinäjoen tai Lappeenrannan verran.

- Jorgos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti