maanantai 24. elokuuta 2015

BSM: Karsintojen ensimmäisen vaiheen twiitinkäryinen jälkilämpö

B-poikien SM-karsinnan ensimmäisessä vaiheessa kuusi yhdeksästä ykkössijoitetusta eteni suoraan SM-sarjaan. Lohkoissa A-C lohkokakkoset "yllättivät" korittajat.

Toinen karsintavaihe on julma leikki, kun jaossa on ainoastaan kolme SM-sarjapaikkaa ja laadukkaita ryhmiä samalla puolella kaaviota useampia. Onneksi upouusi 1. divisioona vähän helpottaa pettymyksen tuskassa.

Seuraavassa lyhyet luonnehdinnat ensimmäisen vaiheen lohkojen lopputulemisista. Taulukoissa esitetty lopullinen kolmen kärkijoukkueen järjestys sekä ennakoimani sijoitukset aina kesäkuun lopulta saakka. Aika kivasti olin hajulla näistäkin!

*****

Lohko A


A-lohko oli juuri niin mehukas kuin sen ennakkoon saattoi ajatellakin, joskin OFBC jäi lohkovoittotaistelusta ulos tappiollaan sekä SB Heinolalle että LaSB:lle. Jälkimainittujen pelattua oman keskinäisen pelinsä tasan jäi taistelu suorasta SM-sarjapaikasta maalieron varaan. Viimeisessä ottelussaan LaSB takoi SB Kauhajokea vastaan keskeytyslukemat 12-0, mutta SB Heinolan toistaessa samaisen tempun, oli sarjapaikka Heinolan poikain takataskussa.

1999-maalivahdit Wili Hämäläinen (LaSB) ja Verneri Weckman (SB Heinola) löivät tiskiin tilastojen valossa kivikovaa settiä.

Ennakkoon ykkössijoitettu OFBC joutui tyytymään toiseen vaiheeseen lähdettäessä lohkon kolmanteen sijaan.


Lohko B


Toisessa hekemonialohkossa - eli B sellaisessa -taisto oli kärkikolmikon kesken kiihkeän tiukkaa. VoimaNST:n JJJ-vitja takoi sen minkä ranteistaan pystyi, mutta joukkueen oli tyytyminen lohkon kolmanteen sijaan ilman voittoa kärkikaksikosta. FoSu on alkukauden positiivisimpia ilmestyksiä ja nytkin kapealla rosterillaan tahkoi ensimmäisen karsintavaiheen tappioitta: suoraan sarjapaikkaan olisi hyvinkin riittänyt voitto kummasta tahansa muusta kärkikolmikon ryhmästä, tasapelien sijaan.

Suoraan SM-sarjaan kipusi Oilers NG, jolle intensiivinen preseason-aika näytti näin tuottavan toivotun tuloksen.


Lohko C


Lohko C oli jälkikäteen kaiketi se puhutuin tapaus. OLS:n ja Indiansin edetessä sunnuntain keskinäisen pelin tasurin jälkeen lähes rintarinnan jäi ratkaisu viimeisten pelien varaan. Indiansilla oli tässä suhteen etulyöntiasema: vähintään yhdeksän maalin voitto FBC Turusta varmistaisi SM-sarjapaikan. Noh, heimo voitti "vain" kahdeksalla maalilla, joten OLS:lle jäi vielä saumansa omassa pelissään NST:tä vastaan: ottelu keskytyksellä nippuun, niin oululaiset henkittäisivät heimon niskaan.

Ja sitten päästään siihen sääntöoikkuun. OLS:n 14-2-voitto NST:stä tarkoitti sitä, että joukkue kiilasi tehtyjen maalien turvin Indiansin ohi suoraan SM-sarjaan. Esimerkiksi "puhdas" 12-0-voitto ei tätä olisi mahdollistanut, vaan sarjapaikkaa olisi ratkottu arvalla. Kaksi NST:n maalia olivat siis OLS:n etu.

Jossittelulle ei kuitenkaan Indiansin suunnasta ole juurikaan varaa, sillä avaimet olivat heidän käsissään omassa viimeisessä pelissään.

Nokian KrP hiipi "kohun" taustalla kolmannelle sijalle ja toiseen vaiheeseen.


Lohko D


Steelers puhtaili SM-sarjaan, joskin Karhut tarjosi kelpo haasteen. Porilaiset arvioni kaltaisesti lohkokakkosena toiseen vaiheeseen, seuranaan Koovee, joka taipui sekä Steelersille että Karhuille.

Steelersin tahmea preseason ei päässyt järkyttämään joukkuetta karsinnoissa.


Lohko E


Oma villi korttini M-Teamin yllätyksestä ei pitänyt, vaan Tiikerit piti suosikkiasemansa. M-Teamin karsinnat olivat kuitenkin tappiottomat, mutta kolme tasapeliä ja yksi voitto eivät voi riittää suoraan paikkaan. Pirkat oli lähellä isoa yllätystä ja jatkokarsintapaikkaa, mutta M-Team kykeni viimeissä ottelussa punnertamaan 4-6-tappioasemasta viimeminuuteilla 6-6-tasapeliin. Näin ollen SB Vaasa jatkaa Pirkkojen nenän edestä toiseen vaiheeseem.


Lohko F


SSV eteni lopulta selvästi SM-sarjaan; Josba kiusasi keskinäisessä ottelussa niin pitkään kuin pystyi.

"Oman kylän poikia" tarjosin vielä kolmannelle sijalla ja toiseen vaiheeseen lauantain jälkeen, mutta PHSB kuittasi sen selvällä 10-1-voitolla LoSB:sta.


Lohko G


G-lohkosta löytyy ainoa minun kaikien ennakoiden osalta puskista tullut jatkokarsija: Nibacos hyödynsi Merikosken ja Rangersin sanalla sanoen heikosti sujuneet karsinnat yltämällä jumbosijoitettuna karsintojen toiseen vaiheeseen.

Erä oli omaa luokkaansa. Happee selvä kakkonen.


Lohko H


H-lohko sujahti kaikin puolin ennakko-odotusten mukaan. TPS omassa luokassaan, Welhot hyvä, SPV riittävän hyvä. Eipä tässä paljon muuta.


Lohko I


I-lohkosta seuloutui odotetusti vahvan kokonaissuorituksen ja maalivahtipelin myötä Classic SM-sarjaan. Jokerit on ollut vähintäänkin positiivinen suoriutuja preseasonilla ja lohkaisi ansaitusti kakkossijan. Blackbirds hyvänä kolmosena.

*****

Suoraan B-poikien SM-sarjaan etenivät siis:

Esport Oilers NG, Espoo
OLS, Oulu
SB Heinola, Heinola
SC Classic, Tampere
SSV, Helsinki
Steelers JSB, Hämeenlinna
Tapanilan Erä, Helsinki
Tikkurilan Tiikerit, Vantaa
TPS, Turku

Oulu erottuu etäisyytenä, muutoin kohtuullista matkan tekoa yhdeksän osalta.

Toisessa vaiheessa on enää tarjolla kolme SM-sarjapaikkaa. Tämän lisäksi siellä muotoutuu B-poikien 1. divisioona. Kolme toisen vaiheen joukkuetta jää siitäkin vielä rannalle.

Karsintojen toinen vaihe pelataan tulevana viikonloppuna 29.-30.8. seuraavalla konseptilla:

Lohko J: LaSB, Westend Indians, SB Vaasa
Lohko K: FoSu, Koovee, PHSB

Lohko L: FBT Karhut, Josba, SPV
Lohko M: M-Team, Nibacos, Blackbirds

Lohko N: Happee, Jokerit Salibandy, VoimaNST
Lohko O: SB Welhot, OFBC, Nokian KrP

Lohkojen sisäisten pelien jälkeen lohkoykköset pelaavat naapurilohkon ykköstä vastaan pääsystä SM-sarjaan (J+K, L+M, N+O). Tuon ottelun häviäjät sekä lohkokakkoset 1. divisioonaan. Peruslohkojen kolmoset pelaavat naapurilohkonsa kolmosta vastaan pääsystä 1. divisioonaan.

Omaa ennakkoarviota B:n toisen vaiheen etenemisestä en vielä uskalla antaa. Tehdään se viikolla ennen kuin leikki jatkuu.

- Jorgos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti