perjantai 28. elokuuta 2015

BSM ja C1SM: Karsintojen toiseen vaiheeseen

Ken pallon pömpeliin nakkaa, SM-sarjaan matkaa.
Huomispäivänä, lauantaina 29. elokuuta kuluvaa vuotta, startataan junnusalibandyn SM-karsintojen toinen vaihe. Jaossa on B-pojissa kolme sarjapaikkaa, C1-pojissa neljä. Toista vaihetta voi hyvällä syyllä pitää ensimmäistä vaihetta kilpailullisempana tapahtuma, kokonaisuutena peräti laadukkaampana. Jäljellä on tasalaatuisempi ryhmä joukkueita, joiden voisi kuvata selvittäneen "esikarsinnan" ensimmäisen vaiheen muodossa.

Sekä B- että C1-poikien SM-sarjakartat ovat ensimmäisen vaiheen jäljiltä kompakteja pakkauksia - ainoastaan Oulu heiluttelee B-pojissa etäältä. Etäisyydet eivät siis muilta osin ole suuria. Toisessa vaiheessa tyrkyllä on kuitenkin useampi potentiaalinen joukkue levittämään SM-karttoja.

C1-poikien SM-karsinnan toinen vaihe

C1-pojissa viimeiset neljä SM-sarjapaikkaa selviävät jo lauantaina. Joukkueet on jaettu "välieräpareiksi" joiden voittajat kohtaavat ristiin naapurilohkon kanssa selvittääkseen SM-sarjaan etenevän joukkueen. Muilla joukkueilla tie vie alueellisiin sarjoihin.

Ryhmä 1 (Iittala-halli, Hämeenlinna)

LA 29.8.  10:00  Tapanilan Erä - Steelers
LA 29.8.  12:00  SB Vaasa - Loiske
LA 29.8.  18:00  Voittaja 1 - Voittaja 2

Tapanilan Erä heräilee viimeinkin myös tässä ikäluokassa ja ensimmäinen vaihe oli hieno esitys eikä suora SM-sarjapaikkaan jäänyt kauas. Maalinsuulla toisessa vaiheessa häärännee Toni Wuorenjuuri, joten käytössä on menetykseen tottunut tukipilari. Eräläisyys huokuu, mutta kärki ei ole riittävän terä.

Steelersiltä löytyy edelleen ikäluokan merkittävin yksittäinen syömähammas. Jose Takala tahkosi ensimmäisessä vaiheessa sekä B:n että C1:n karsintoja Turku-Pori -välillä, mutta lauantaina herra saa keskittyä ainoastaan C1-peleihin Steelersin B:n lunastettua SM-paikkansa jo ensimmäisessä vaiheessa. Mikäli muu joukkue komppaa riittävästi Takalaa ja nousee jopa ratkaisevampaan rooliin, on Steelers vahvoilla.

SB Vaasa taipui ensimmäisessä vaiheessa ainoastaan Blackbirdsille voittaen mm. lohkosta suoraan sarjaan menneen Oilersin. Onnistuessaan nappiin huomenna joukkue on hätyyttelee jopa SM-sarjapaikkaa. Loiske on yllätysvalmis joukkue, mutta karsintaryhmän taso on tälle kertaa liikaa.

SM-sarjapaikan ratkaisevat iltapäivän keskinäisessä pelissä Steelers ja SB Vaasa. Steelersin kärki vie joukkueensa sarjaan.


Ryhmä 2 (Campo-Sport, Vantaa)
 
LA 29.8.  10:00  SPV - AC HaKi
LA 29.8.  12:00  NST - Josba
LA 29.8.  18:00  Voittaja 1 - Voittaja 2

SPV kompasteli ensimmäisessä vaiheessa ja nälkäinen Ilves-pesue käytti tilaisuutensa hyväksi edeten suoraan SM-sarjaan. Rutinoituneilla Peliveljillä riittäneekin nyt nälkää ja mukavasti kiukkua AC HaKin kaatamiseen. HaKi hävisi omassa ensimmäisen vaiheen lohkossaan ainoastaan yhden ottelun, joten halvalla vahvistunut joukkue ei nahkaansa myy.

NST paransi jo viime vuotista karsintatulostaan edettyään toiseen vaiheeseen. Joukkueen kapasiteettiin nähden tämä on kuitenkin vähäinen meriitti. Juoksuvoimainen ja hyvällä maalivahtipelillä varusteltu Josba olemaan sitkeänä kantona kaskessa. Joensuulaisilla kaikki eväät yllätykseen.

SM-sarjapaikan ratkaisevat iltapäivän keskinäisessä pelissä SPV ja NST. SPV:n kiihko vie SM-sarjaan.


Ryhmä 3 (Republic Areena, Forssa)

LA 29.8.  10:00  FoSu - LoSB
LA 29.8.  12:00  PHSB - OLS
LA 29.8.  18:00  Voittaja 1 - Voittaja 2

FoSu vaikuttaa esityksiensä perusteella valmiilta SM-sarjajoukkueelta. Forssalaiset ovat vahvistuneet iskukykyisellä kärjellä, joka on aamupäivän pelissä liikaa LoSB-puolustukselle. PHSB oli pirteä ensimmäisessä vaiheessa häviten ainoastaan sarjaan edenneelle Kooveelle. OLS tuskaili ensimmäisessä vaiheessa kovassa seurassa hieman enemmän, mutta rahkeet riittävät varmasti vähintään ryhmän ratkaisupeliin saakka.

SM-sarjapaikan ratkaisevat iltapäivän keskinäisessä pelissä FoSu ja OLS. FoSu valmiimpana ryhmänä SM-sarjaan.


Ryhmä 4 (Tenniskeskus, Tampere)

LA 29.8.  10:00  SC Classic - Blackbirds
LA 29.8.  12:00  Voima - Merikoski SBT
LA 29.8.  18:00  Voittaja 1 - Voittaja 2

Classic esiintyi toivotun vahvasti ensimmäisessä vaiheessa Kauniaisissa. Seuran junioribuumi näkyy viimein tässäkin ikäluokassa. Blackbirds saanut tekemiseensä oivallisen fiiliksen, mutta Classic keskinäisessä ottelussa vielä turhan kova pala. Voima on suhteellisen tasainen ryhmä, joka riittänee Merikoskea vastaan, muttei enää ratkaisupelissä.

SM-sarjapaikan ratkaisevat iltapäivän keskinäisessä pelissä Classic ja Voima. Classic leveydellään SM-sarjaan.


Näin lopulliseksi C1-poikien SM-sarjaksi muodostuisi:

Esport Oilers, Espoo
FoSu, Forssa
GrIFK, Kauniainen
Ilves, Tampere
Koovee, Tampere
Nokian KrP, Nokia
RSS Panthers, Riihimäki
SC Classic, Tampere
SPV, Seinäjoki
Steelers JSB, Hämeenlinna
Tikkurilan Tiikerit, Vantaa
TPS, Turku

*****

B-poikien SM-karsinnan toinen vaihe

Lohkot J ja K (Suurhalli, Lahti)

LA 29.8.  11:00  FoSu - PHSB (K)
LA 29.8.  12:30  LaSB - SB Vaasa (J)
LA 29.8.  14:00  PHSB - Koovee (K)
LA 29.8.  15:30  SB Vaasa - Westend Indians (J)
LA 29.8.  17:00  Koovee - FoSu (K)
LA 29.8.  18:30  Westend Indians - LaSB (J)
SU 30.8.  11:30  J3 - K3
SU 30.8.  14:00  J1 - K1 (SM-sarjapaikka ratkeaa)

LaSB ja Indians ratkovat J-lohkon voiton keskinäisessä ottelussaan. Vastakkain ovat kaksi varmasti nälkäistä ryhmää: toinen verrattoman yksilöpanokella varustettu, toinen laajaa rosteria pyörittävä porukka. Oma tuntumani on, että Indiansin on vaikeampi käsitellä paineellisempaa asemaansa ja LaSB kuittaa paikan sunnuntain ratkaisuotteluun.

K-lohkossa Koovee ja Fosu mittelevät lohkovoitosta. Asetelma on pedattu FoSulle, jonka esitykset tasaisessa ensimmäisen vaiheen lohkossaan olivat vakuuttavat. Suurin kysymysmerkki on forssalaisten kokoonpanon riittävyys ja kestävyys. Ennakkoon tasainen vääntö. FoSu flowssaan ratkaisuotteluun.

SM-sarjapaikan ratkaisevat sunnuntain keskinäisessä pelissä LaSB ja FoSu. Hegemoniaottelussa LaSB pokkaa hitusen yllättävän SM-sarjapaikan.


Lohkot L ja M (Kampushalli, Kokkola)

LA 29.8.  11:00  Nibacos - M-Team (M)
LA 29.8.  12:30  FBT Karhut - SPV (L)
LA 29.8.  14:00  Blackbirds - Nibacos (M)
LA 29.8.  15:30  SPV - Josba (L)
LA 29.8.  17:00  M-Team - Blackbirds (M)
LA 29.8.  18:30  Josba - FBT Karhut (L)
SU 30.8.  11:30  L3 - M3
SU 30.8.  14:00  L1 - K1 (SM-sarjapaikka ratkeaa)

L-lohkon voitto ratkeaa Josban ja Karhujen välillä. Karhut oli odotetun hyvä ensimmäisessä vaiheessa eikä heikko ollut missään tapauksessa Josbakaan. Se kumman kärki kantaa paremmin kuittaa itselleen mahdollisuuden pelata SM-sarjapaikasta sunnuntaina. Itse luotan porilaiseen mielenlaatuun.

M-lohkossa ensimmäisessä vaiheessa tarjoilemani jokerikortti katsotaan toisessa vaiheessa uudelleen. M-Team jäi karvan päähän suorasta SM-sarjapaikasta ja joukkue suorittaa ihan mukavalla tasolla. Blackbirdille ja Nibacokselle jää statistin roolit.

SM-sarjapaikan ratkaisevat sunnuntain keskinäisessä pelissä FBT Karhut ja M-Team. Toteutuessaan tasainen ottelu, jonka ratkaisua haetaan loppuhetkille saakka. Silloin porilaisuus ratkaisee SM-pelejä pitäjäänsä.


Lohkot N ja O (Kuopio-halli, Kuopio)

LA 29.8.  11:00  OFBC - SB Welhot (O)
LA 29.8.  12:30  Happee Moose - VoimaNST (N)
LA 29.8.  14:00  Nokian KrP - OFBC (O)
LA 29.8.  15:30  VoimaNST - Jokerit Salibandy (N)
LA 29.8.  17:00  SB Welhot - Nokian KrP (O)
LA 29.8.  18:30  Jokerit Salibandy - Happee Moose (N)
SU 30.8.  11:30  N3 - O3
SU 30.8.  14:00  N1 - O1 (SM-sarjapaikka ratkeaa)

N-lohkossa yläkanttista kevättä pelannut Jokerit Salibandy saattaisi nousta useamman paperissa SM-sarjapaikasta sunnuntaina kamppailevaksi ryhmäksi, mutta omat roponi menisivät ilman empimistä VoimaNST:n laariin, jolla on mahdollista lyödä kilpakumppaneilleen luun kurkkuun jo ennen lohkon viimeistä peliä. Hyökkäysarsenaali vie VoimaNST:n sunnuntain ratkaisupeliin, mikäli alakerta komppaa riittävästi.

O-lohkossa lippu on korkeimmillaan isäntäjoukkue SB Welhojen mastossa. OFBC pyrkii lauantaiaamupäivän pelissä repimään lipun alas ja onnistuessaan on vahvoilla viikonlopun jatkoa ajatellen. SB Welhojen uurastus kuitenkin palkittaneen.

SM-sarjapaikan ratkaisevat sunnuntain keskinäisessä pelissä VoimaNST ja SB Welhot. Mikäli VoimaNST sunnuntain ratkaisupelissä on, on oletettavaa hyökkäyskaluston olevan sellaisessa liidossa, että se riittää aina SM-sarjaan asti.


Näin lopulliseksi B-poikien SM-sarjaksi muodostuisi:

Esport Oilers, Espoo
FBT Karhut, Pori
LaSB, Hämeenlinna
OLS, Oulu
SB Heinola, Heinola
SC Classic, Tampere
SSV, Helsinki
Steelers JSB, Hämeenlinna
Tapanilan Erä, Helsinki
Tikkurilan Tiikerit, Vantaa
TPS, Turku
VoimaNST, Imatra/Lappeenranta

B-poikien 1. divisioona taasen saattaisi näyttää tältä:

Blackbirds, Kerava
FoSu, Forssa
Happee Moosee, Jyväskylä
Jokerit Salibandy, Helsinki
Josba, Joensuu
Koovee, Tampere
M-Team, Helsinki
OFBC, Oulu
PHSB, Lahti
SB Welhot, Kuopio
SPV, Seinäjoki
Westend Indians, Espoo

Divarissapa sitten reissailtaisiin.

Pakko myöntää, että B-poikien toisen vaiheen etenemistä on sinänsä vaikea veikkailla - ja hyvä niin! Mielenkiintoa on riittämiin ja useampi joukkue omaa potentiaalin SM-sarjapaikkaan. Kutkuttavaksi asian tekee se, että niitä paikkoja auringossa on ainoastaan kolme jäljellä.

Tsemppiä kaikille toisen vaiheen joukkueille niin B:ssä kuin C1:ssä!

Seuraavaksi palaamme asiaan B-poikien Mestareiden Cupin tiimoilta.

- Jorgos

1 kommentti: