sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

C2-poikien SM-pudotuspelien avausottelut

Salibandyliiton C2-poikien SM-sarjan puolivälierät korkattiin lauantaina. Allekirjoittanut vieraili kahden ensimmäisen erän verran Mosalla Tapanilan Erän 99 Edustuksen ja Turun Palloseuran välisessä avausottelussa sekä koko pelin osalta Kirkkonummen Pommarissa Rangersin ja Kooveen mittelössä.

Olipahan mukava seurata ikäluokan laatusalibandyä ihan vain katsomon puolelta.

Erän ja TPS:n kaksi erällistä olivat vaisuja, tunnustelivia ja lähes vauhdittomia. TPS oli hankaluuksissa puolustusalueen puolustuspelissään ja oma hyökkäyspelaaminen rajoittui käytännössä yksittäisiin kaukolaukauksiin (tosin pelitapahtumiin nähden hurjalta tuntuu Erän maalivahdin Aleksi Luokkasen torjuntamäärä, 29). Tämä kärkevästi yleistettynä. Saumansa TPS:lläkin sarjassa toki on ja sen se pystyi osoittamaan takomalla neljä osumaa Erän hyväkuntoisten viisikkojen selän taakse. Erä teki periaatteessa ainoastaan sen mikä voittoon vaadittiin. Erityisesti kakkospallot olivat Erän taitavien hyökkääjien heiniä. TPS:n sauma Turussa on siinä, että Erä ei nosta vielä pelinopeuttaan pudotuspelien vaatimalle tasolle. Jos se sen tekee, päättyy sarja ensi viikon lauantaina.

Kirkkonummella nähtiinkin sitten tasollisesti eri luokan ottelu. Koovee on kauden positiivisimpia venyjiä - jos nyt lohkon kolmospaikan kuitanneesta joukkueesta voi niin sanoa. Vikkelä, taitava ja periksiantamaton ryhmä höystettynä erinomaisella veskarilla. Rangers tuskaili, peräti jännitti, pudotuspeliavausta ja Kooveen ajassa 7:48 iskemä maali piti tamperalaiset johtoasemissa aina toisen erän loppulle saakka. Tuolloin eräs ikäluokan kliinisimmistä viimeistelijöistä, Samu Andersson, kiskaisi kaksi häkkiä. Näistä jälkimmäinen sekuntia ennen erätaukosummeria. Puhdasoppinen pukukoppimaali.

Kolmas erä vanhevi 21 sekuntia ja Koovee tasoitti, mutta fyysisesti vahvempi Rangers jaksoi selkeästi paremmin 3 x 20 minuutin tehokkaan peliajan luoman fyysisen haasteen: painopiste siirtyi vääjämättä selvemmin Kooveen päätyyn. Loppulukemat Rangersille 5-3, mutta korkea hatunnosto Kooveelle. Tästä parista on jopa lupa odottaa tamperelaisten kotivoittoa lauantaina ja sarjan tuomista takaisin Kirkkonummelle sunnuntaina.

Puolivälierät aloitettiin myös Tampereella Classicin ja Welhojen välillä sekä Hämeenlinnassa Steelersin ja Merikosken toimesta. Classic-Welhot -sarja vaikuttaa juuri niin maukkaalta kuin oli lupa odottaa. Ennustajaeukko saattaisi ennakoida tämän sarjan voittajasta jopa toista finaalijoukkuetta. En pitäisi sitä laisinkaan mahdottomana.

Steelers on edelleen kirjoissani se suurin suosikki ja sen se osoitti kotiavauksessaan 11-4-voitolla. Sanotaanko vaikka niin, että Steelers on joukkueista se, jolla on vähiten selviä heikkouksia. Se kantaa pitkälle.