perjantai 18. syyskuuta 2015

C1-poikien Mestareiden Cup, 19.-20.9.2015

C1-poikien Mestareiden Cup vuosimallia 2015 polkaistaan käyntiin tulevana lauantaina ja saa päätöksensä sunnuntaina. Mukana on kymmenen joukkuetta, jotka kaikki Steelersiä lukuunottamatta tahkovat viikon päästä alkavalla sarjakaudella SM-sarjaa. SM-ryhmistä uupuvat ainoastaan FoSu, Ilves sekä Voima, joten hyvällä syyllä turnausta voi pitää virittelynä taisteluun Suomen mestaruudesta.

Mestareiden Cup käydään C1-ikäluokassa kahden alkulohkon sekä pudotuspelien muodossa. Systeemi ei tuo kaikkia joukkueita vastakkain keskenään, joten useammasta vinkkelistä voimasuhteita ei pääse tutkailemaan. Selväää on kuitenkin se, että turnauksen finalistit lähtevät SM-sarjaan suosikin viittoja harteillaan.

Lohkojako Mestareiden Cupissa on seuraavanlainen:

Lohko A
Esport Oilers NG
Nokian KrP
RSS Panthers
Tapanilan Erä
TPS

Lohko B
GrIFK
Koovee
SPV
Steelers JSB
Tikkurilan Tiikerit

Lohkot ovat kutkuttavan mielenkiintoiset ja marginaalit sijoitusten välillä tulevat toivottavasti olemaan pienet, jotta me tavalliset kuolevaiset saisimme nauttia jännityksestä lehtereillä aina viime hetkille saakka.

Alkulohkot pelataan siis lauantaina ja pudotuspelit sunnuntaina ristiin lohkojen välillä aina puolivälieristä saakka. Alkulohkojen jumbot ratkovat sunnuntaina yksittäisessä pelissä turnausijat 9 ja 10.

Seuraavassa C1-poikien Mestareiden Cup 2015 -turnaukseen osallistuvat joukkueet aakkosjärjestyksessä lyhyine luonnehdintoineen:

*****

Esport Oilers, Espoo (A)

Esport Oilersin C1 NG-ryhmä uusi SM-sarjapaikkansa suoraan karsintojen ensimmäisessä vaiheessa, muttei ilman kauneusvirheitä: tiukille joutuminen karsintalohko Hatsinan kanssa sekä tappio SM-sarjapaikkaa hätyytelleelle SB Vaasalle viittavat osaltaa öljypoikien keveydestä, joka nosti viime kaudella tien pystyyn puolivälierissä.

Oilers on seurana pyrkinyt rakentamaan identiteettiään urheillullisuudelle ja se näkyy toki myös C1:n sisäisenä vahvuutena. Tehoja kaivataan kuitenkin laajemmin ja puolustuspelaamisen on maalivahtipeliä myöten onnistuttava yläkanttiin, jotta joukkue taistelisi Mestareiden Cupin loppuottelupaikasta.

Arvio: sijoilla 5-8

SM-karsintojen tehokkaimmat:
Oscar Mikola   4   9 + 3 = 12
Eelis Järvikallio   4   4 + 8 = 12
Juuso Ojajärvi   4   3 + 9 = 12
Joona Kääriäinen   4   2 + 5 = 7
Olli Hakala   4   6 + 0 = 6
-----
Otto Pakarinen   2   xx / xx   xx,x %



GrIFK, Kauniainen (B)

Kauniaisten viherpeipot marssivat SM-sarjaan näytöstyyliin: neljässä pelissä 46 tehtyä maalia ja vain 5 päästettyä sellaista. Joukkue on nykyisellään liuta ikäluokan metropolihuippuja, joten yksilötasosta menestyminen ei ainakaan tule jäämään kiinni. Joukkuekulttuuri on pedattu suurille voitoille, jossa piilee samanaikaisesti merkittävä vahvuus että hiuskarvan varassa oleva riski. Mestareiden Cup antaa jo osaltaan merkkejä siitä, miten Grani tuon suuren mahdollisuutensa onnistuu jatkossa käyttämään.

Kauneimmillaan joukkue pelaa tehokasta ja modernia viisikkosalibandya; tuskaisimmillaan tekeminen ontuu yksilöpuskemiseen.

Arvio: sijoilla 1-2

SM-karsintojen tehokkaimmat:
Jasse Tuunanen   4   7 + 6 = 13
Eetu Rantanen   4   6 + 5 = 11
Niko Laiti   4   4 + 7 = 11
Niko Maurola   4   9 + 2 = 11
Markus Salmi   4   8 + 1 = 9
-----
Nemo Sipilä   4   37 / 42   88,1 %



Koovee, Tampere (B)

Koovee pusersi karsinnoissa SM-sarjapaikan neljän voiton sarjalla otteluiden säilyessä kuitenkin keskimääräisen tiukkoina. Pelaajamateriaali on potentiaalinen, mutta kärjen terävyys puuttuu vielä kuluvan kauden osalta. Uusien valmennusoppien sisäistäminen ottaa kuitenkin aikansa, joten Kooveen voi hyvällä syyllä katsoa olevan kasvun tiellä. Siis tiellä, ei tiellä.

Maalivahtipeli suurin yksittäinen vahvuus, jonka varaan on toki hyvä rakentaa.

Arvio: sijoilla 5-8

SM-karsintojen tehokkaimmat:
Tomas Laitinen   4   4 + 7 = 11
Kim Hyrkkinen   4   7 + 2 = 9
Juho Elomaa   4   6 + 0 = 6
Valtteri Laaksonen   4   4 + 1 = 5
Joona Valkama   4   1 + 3 = 4
-----
Oskar Sillanpää   4   46 / 58   79,3 %



Nokian KrP, Nokia (A)

Nokia hoiti niin ikään ensimmäisen SM-karsintavaiheen lohkonsa neljällä voitolla. Oiva suoritus, vaikkei lohko vaativin ollutkaan. SM-sarjapaikka ratkesi keskinäisessä ottelussa Tapanilan Erää vastaan, josta otettu niukka 3-2-voitto riitti saapassaarelaisille. Joukkueen kapeus tulee olemaan SM-sarjassa merkittävä miinus, kun ottelut tahkotaan tehokkaina 3 x 20 minuuttisina. Mestareiden Cupissa tuo ei toki vielä sellaisenaan näyttäydy.

Ratkaisuvoimaisuus ja ottavan osapuolen aseman hallitseminen kysymysmerkkejä Turun turneessakin.

Arvio: sijoilla 9-10

SM-karsintojen tehokkaimmat:
Sami Savolainen   4   4 + 7 = 11
Elias Siira   4   6 + 2 = 8
Jere Mattila   4   3 + 5 = 8
Eero Rötsä   4   5 + 2 = 7
Lauri Tynkkynen   4   3 + 3 = 6
-----
Teemu Viteli   2   17 / 20   85,0 %



RSS Panthers, Riihimäki (A)

Viime kauden SM-finalistien peli ei ole rullaillut ainakaan vielä koko potentiaalinsa voimalla. Viisikkotason tekeminen vaatii menestyksekkäältä joukkueeltakin vielä edistysaskeleiden ottamista. Kun juttu ei luista, niin se näkyy. SM-karsintalohko ei ollut paraatimarssia ja SM-sarjapaikan varmistuttua ennen viimeistä peliä pelaamisen mielekkyys hajosi - tason ylläpitäminen tilanteessa kuin tilanteessa on vielä otettava haltuun.

Arvio: sijoilla 3-4 

SM-karsintojen tehokkaimmat:
Niko Einiö   4   7 + 1 = 8
Jere Lehtola   4   5 + 0 = 5
Juuso Koskela   4  2 + 3 = 5
Jeremias Hirvonen   4   0 + 5 = 5
Miikka Santanen   4   2 + 2 = 4
-----
Juulia Kataja   2   xx / xx   xx,x %



SPV, Seinäjoki (B)

Seinäjokiset saavuttivat SM-sarjapaikkansa pidemmän kaavan mukaan: ensimmäisessä vaiheessa Ilves rauhoitettuna eläimenä hakkuualueella, joten tie vei toiseen vaiheeseen. Peliveljet saivat tekemiseensä laadukkuutta jälleen oikeen aikaan ja toisen vaiheen vastustajat olivat vastaantulijoita.

Pelin säilyessä kurinalaisena joukkueella on mahdollisuus järkyttää "isompiaan".  Tiedä sitten onko Pohjanmaan poikia pitänyt sitoa puihin kiinni, etteivät lähde ennenaikojaan...?

Arvio: sijoilla 5-8

SM-karsintojen tehokkaimmat:
Johannes Varamäki   6   7 + 10 = 17
Joona Kettunen   6   8 + 6 = 14
Konsta Haukkala   6   10 + 0 = 10
Johannes Matila   6   8 + 2 = 10
Eemeli Jaakkola   6   3 + 4 = 7
-----
Valtteri Honko   4   46 / 63   73,0 %



Steelers JSB, Hämeenlinna (B)

Steelers on tämän vuotisen Mestareiden Cupin ainoa joukkue, joka ei pelaa sarjakaudella SM-sarjaa, vaan pyrkii glooriaan alueellisesta sarjasta. Joukkue oli jo viime kaudella SM-sarjassa tahkotessaan pitkälti kärkipelaajansa varassa eikä leveyttä syntynyt riittävästi tähän kauteen lähdettäessä. TPS vastaan karsinnassa kärsitty keskeytystappio vajaan kahden erän pelin jälkeen kertoo karusti erosta ikäluokan kärkeen.

Vierailu Turkuun jää tällä kertaa opintomatkaksi.

Arvio: sijoilla 9-10

SM-karsintojen tehokkaimmat:
Jose Takala   3   9 + 7 = 16
Axel Salonen   5   7 + 7 = 14
Miro Hakala   5   4 + 2 = 6
Samu Ojanen   5   3 + 3 = 6
Janek Jokinen   4   2 + 3 = 5
-----
Aleksi Lappalainen   4   59 / 78   75,6 %



Tapanilan Erä, Helsinki (A)

Erä kohensi profiiliaan SM-karsintarupeamansa aikana runsaasti. Allekirjoittaneelle yllättävä SM-sarjapaikka lohkesi eräläistä kurinalaisuutta enteilevällä esityksellä. Mikäli sama tahti säilyy jatkossakin, voi Tapanilan Erä olla Turussakin positiivinen ikäluokkayllättäjä.

SM-karsintamenestyksen kulmakivenä oli kiistatta Toni Wuorenjuuren vahva maalivahtipeli ja sitä Erä tulee tarvitsemaan jatkossakin. Jos Wuorenjuuri on mukana Turussa, on paikka pudotuspeleissä haarukassa, muutoin uhkana on jämähtäminen jumbovääntöön.

Arvio: sijoilla 5-8

SM-karsintojen tehokkaimmat:
Janne Mäkelä   6   10 + 3 = 13
Tuukka Saarni   6   7 + 4 = 11
Miki Väätäinen   6   5 + 3 = 8
Leevi Liikanen   6   6 + 2 = 8
Joni Mättö   6   4 + 4 = 8
-----
Toni Wuorenjuuri   4   68 / 77   88,3 %



Tikkurilan Tiikerit, Vantaa (B)

Tikrut omaavat potentiaalin uusia viime kautista SM-sarjamenestystään, mutta sen kirkastaminen vaatii mojovia edistysaskeleita. Ryhmästä löytyy tasaista ratkaisuvoimaa, mutta sen tiukimman paikan suuret isännät puuttuvat. Maalivahtipeli on kauden alussa ollut hyvissä uomissa ja sen onnistuessa voi Turustakin odottaa kuutta peliä.

Arvio: sijoilla 3-4

SM-karsintojen tehokkaimmat:
Timi Kauneela   4   5 + 3 = 8
Ville-Veikko Ronkainen   3   4 + 4 = 8
Leevi Honkanen   4   4 + 3 = 7
Mikael Fredriksson   4   2 + 5 = 7
Teemu Dahlström   4   4 + 2 = 6
-----
Otto Rissanen   2   20 / 23   87,0 %



TPS, Turku (A)

Isäntäjoukkue TPS löi luun kurkkuun SM-karsinnoissa niille harvoille, jotka uskalsivat epäillä hallitsevan Suomen mestarin iskukykyä ja nälkää. Neljän voiton sarja 43 tehdyllä maalilla höystettynä ja vaivaisella yhdellä(!) päästetyllä maalilla sokeroituna on vahva näyttö. Vahvistunut ryhmä lähtee Mestareiden Cupiin voittajasuosikin asemasta.

Arvio: sijoilla 1-2

SM-karsintojen tehokkaimmat:
Tuomas Ojala   4   7 + 5 = 12
Jasper Juuti   4   7 + 5 = 12
Tino Taberman   4   2 + 5 = 7
Valtteri Syrjänen   4   1 + 5 = 6
Lauri Larjama   4   5 + 0 = 5
-----
Oskari Fälden   2    37 / 38   97,4 %

*****

Näemme jälleen Turussa!

- Jorgos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti