sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

C1SM: Kaino SM-karsintalohkoennakko 2015-2016

C1-poikien SM-karsintoihin ilmoittautui yhteensä 40 joukkuetta, jotka lähtevät mittelemään kahdestatoista SM-sarjapaikasta. Muutos joukkuemäärässä C2SM-sarjaan verrattuna on jälleen merkittävä, kun määrä putoaa neljällä. Kilpailu sarjaan pääsystä on siis entistä tiukempaa ja toivottaavasti johtaa lopulta tasalaatuisempaan SM-sarjaan.

Viime kauden C2SM-sarjaa pelanneiden joukkeiden osalta karsintoihin tultaessa on tapahtunut jo SSV:n ja Oilersin 01-ryhmän verran poistumaa, joten kaksi joutuu vielä vähintään pettymään sarjapaikan uusimishaaveissaan. Enkä usko, että muutokset jäävät siihenkään.

Kevään liikkeet osoittavat vahvasti, että mitalikolmikko Turusta, Riihimäeltä ja Kauniaisista ovat dynaamisin trio myös tulevalla kaudella - niin vahvalta rosterit ennakkoon näyttävät. Muille on tarjolla haastajan asemaa ja toivottavasti siihen täkyyn tiukasti tarttuvatkin.

Seurojen B-joukkueet imaisevat tukun 00-huippuja ja se vaikuttaa pitkälti myös C1-joukkueiden iskukykyihin. Varsinkin silloin, kun rinki ei ole laaja ja laadukas. Asetelmat voivat tämän myötä kääntyä karsintojen toiseen vaiheeseen mentäessä päälaelleen, mutta siihen sitten lähempänä.

C1-poikien valtakunnallinen SM-karsinta 2015-2016

(suluissa olevat merkinnät kauden 2014-2015 C2SM-sijoituksia)

Lohko A (Raholan liikuntakeskus, Tampere)

LuFT-StU, Luumäki/Savitaipale
Merikoski SBT, Oulu
Nokian KrP, Nokia (C2SM-6)
Tapanilan Erä, Helsinki (C2SM-11)
YPA, Ylöjärvi

Viime kauden SM-sarjan kutonen Nokia isännöi lohkoa ja on sen hienoinen suosikki. Isäntäjoukkueen jo ennestään kapea materiaali on saattanut kokea kovia seuran sisäisillä siiroilla eikä iskukyvyn säilyttämiseksi jatkossa siihen ole juurikaan varaa. Tapanilan Erä ei (vielä) ole kyennyt valjastamaan vetovoimaansa 00-ikäluokkaan, mutta senkin ajan voi olettaa koittavan.

Nokian KrP suoraan SM-sarjaan. Tapanilan Erä ja LuFT-StU karsintojen toiseen vaiheeseen.


Lohko B (Seinäjoen Urheilutalo, Seinäjoki)

FBT Karhut, Pori
Ilves, Tampere (C2SM-14)
OLS, Oulu (C2SM-8*)
PoNoVo, Lappeenranta
SPV, Seinäjoki (C2SM-7)

SPV säilyttänyt hyvin ryhmänsä ja osoittanut jo hyvää kesäkuntoa. OLS kipusi keväällä alueellisen sarjan kautta aina SM-pudotuspeleihin saakka ja ryhmällä lienee alueensa suurin potentiaali. Ilves täydentää lohkon kovan kolmikon, jonka kesken sarja- ja jatkopaikat jaetaan.

SPV suoraan SM-sarjaan. OLS ja Ilves toiseen vaiheeseen.


Lohko C (Riihimäen Urheilutalo, Riihimäki)

RSS Panthers, Riihimäki (C2SM-2)
FBC Turku, Turku (C2SM-10)
FoSu, Forssa
Josba, Joensuu
SBS Masku, Masku

Viime kauden hopeamitilastijoukkue RSS Panthers marssii suoraan sarjapaikkaan. SM-pudotuspelikarsintoja keväällä kolunneet FoSu ja Josba ratkovat keskenään asetelmat toiseen vaiheeseen. FBC Turku joutui "isoveljensä" haukkaisemaksi.

RSS Panthers suoraan SM-sarjaan. FoSu ja Josba toiseen vaiheeseen.


Lohko D Kauniaisten palloiluhalli, Kauniainen)

GrIFK, Kauniainen (C2SM-3)
HU-46, Hollola
Kirkkojärven Loiske, Espoo
Nibacos, Kokkola
SC Classic, Tampere

GrIFK vahvistui tulevaksi kaudeksi entisestään ja suurin kysymysmerkki onkin, miten tähtisikermä suoriutuu joukkueena; SM-paikka on kuitenkin selviö. Classicilla on hyvä ryhmä seuran junnuvoimaisuuden vanavedessä ja houkuttavuus vain lisääntynee jatkossa. Grani on kuitenkin suoraan jatkopaikkaan nähden tässä vaiheessa turhan kova pala purtavaksi.

GrIFK suoraan SM-sarjaan. Classic ja Nibacos toiseen vaiheeseen.



Lohko E (Sport Forum, Mikkeli)

Blackbirds United, Kerava
Esport Oilers NG, Espoo (C2SM-5)
Hatsina, Mikkeli
O2, Jyväskylä
SB Vaasa, Vaasa (C2SM-13)

Viime kauden puolivälieräjoukkue Oilers säilytti rinkinsä ja on suosikki suoraan SM-sarjapaikkaan. SB Vaasa on osoittanut iskukykynsä yksittäisissä otteluissa, mutta nyt SM-sarjapaikka on kovan työn alla. Blackbirds välittänyt tässä ikäluokassa positiivisia signaaleja.

Esport Oilers suoraan SM-sarjaan. SB Vaasa ja Blackbirds toiseen vaiheeseen.



Lohko F (Vierumäki Areena, Vierumäki)

LoSB, Lohja
NST, Lappeenranta
SB Heinola, Heinola
SB Vantaa, Vantaa
Tikkurilan Tiikerit, Vantaa (C2SM-4)

Lohkon suora sarjapaikka väännetään Tiikereiden ja NST välillä. Etulyöntiasema Tiikereillä oivallisen SM-sarjakauden jäljiltä. NST:n yksilöt saattavat kantaa pitkälle. LoSB vahvistui seuran sisältä ja tiukimmin kiinni lohkon kolmannessa sijassa.

Tikkurilan Tiikerit suoraan SM-sarjaan. NST ja LoSB toiseen vaiheeseen.


Lohko G (Aurora-halli, Porvoo)

AC HaKi, Vantaa
Koovee, Tampere (C2SM-8*)
PHSB, Lahti (C2SM-15)
PSS, Porvoo
SBS Wirmo, Mynämäki

Koovee kapsahti keväällä SM-pudotuspelikarsinnoissa oululaisille ja suoriutuminen tulevalla kaudella on paljolti kiinni siitä, miten pelaajia peluutetaan seuran sisällä - SM-karsintoja myöten. PHSB oli viime kaudella SM-sarjassa kovassa kyydissä eikä tilanne näytä sarjapaikan suhteen erityisen helpolta. AC HaKi hätyyttelee jopa lohkon kakkossijaa.

Koovee suoraan SM-sarjaan. PHSB ja AC HaKi toiseen vaiheeseen.


Lohko H (Leaf Areena, Turku)

Happee, Jyväskylä
Jokerit Salibandy, Helsinki
Steelers JSB, Hämeenlinna (C2SM-9)
TPS, Turku (C2SM-1)
Voima, Imatra

Hallitseva Suomen mestari Turun Palloseura vahvistui Granin tavoin entisestään ja lähtee kauteen suosikkiasemasta. Turun ylpeys on riittävän vahva jokaisella osa-alueella. Steelers ei kykene TPS:n suoraa paikkaa uhmaamaan, mutta on vahva toisessa vaiheessa riippuen siitä, millaisella ryhmällä silloin liikkeellä on. Mut vääntävät kolmannesta sijasta.

TPS suoraan SM-sarjaan. Steelers ja Voima toiseen vaiheeseen.


*****

Suoraan SM-sarjapaikkaan karsintojen ensimmäisestä vaiheesta yltävät siis:

GrIFK
Koovee
Nokian KrP
Oilers NG
RSS Panthers
SPV
Tikkurilan Tiikerit
TPS

Ja toiseen vaiheeseen neljästä jäljelle jäävästä sarjapaikasta lähtevät näillä sijoituksilla pelaamaan seuraavat ryhmät, joista kustakin lopulta yksi SM-sarjaan:

Ryhmä 1
Tapanilan Erä - Voima
SB Vaasa - Nibacos

Ryhmä 2
OLS - AC HaKi
NST - Josba

Ryhmä 3
FoSu - LoSB
PHSB - Ilves

Ryhmä 4
SC Classic - Blackbirds
Steelers - LuFT-StU

*****

Muutamalle potentiaaliselle ryhmälle lohkoarvonta saattaa osoittautua ikävän epäedulliseksi. Suoran SM-sarjapaikan kuittaavien osalta sarja on kuitenkin aivan oikea.

Näihinkin palattaneen myöhemmässä jaksossa.

- Jorgos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti