tiistai 24. helmikuuta 2015

C2SM: .... jos toinenkin.

Kihauksen jälkeinen asetelma.
Sanaselle kaveria.

Siinä missä C1SM-sarjassa mielenkiintoa runkosarjan loppuun on ladattu isommilla jytkyillä, ei  C2SM-sarjan perussarjan loppuratkaisut juurikaan isoveljelleen kalpene. Länsilohkossa jäljellä on kaksi osaturnausta ja niiden myötä jokaisella joukkueella neljä sarjapeliä. Itälohkossa vastaava saldo on yksi osaturnaus ja kaksi sarjapeliä.

Pisteitä on siis mahdollista pokata Länsilohkossa vielä peräti kahdeksan ja Itälohkossa neljä - ja niihin marginaaleihin mahtuu molemmissa lohkoissa useampi joukkue. Joskin ristiin pelaaminen sekä etenkin Länsilohkon kärkijoukkueiden "voitonvarmuus" vähentävät sen lohkon kahdeksan pisteen todennäköisyyttä ja sitä kautta loppusijoitusta.

Länsilohkossa TPS:n lohkovoiton musertaa ainoastaan turkulaisten oma hölmöily ja jäätyminen. Jäljellä on vielä ottelu lohkokakkosta GrIFK:ta vastaan, mutta sen arvo on enemmänkin korvien välissä ja pudotuspeliasetelmien hakemisessa. Grani on (vähintään) varma lohkokakkonen, mutta sijoista kolme ja neljä käydään vielä vääntöä. Tosin Nokian KrP:llä ja Seinäjoen Peliveljillä on pieni kaula vitosena ja kutosena kärkkyviin FBC Turkuun ja Erään. Vaikka  iskut takamatkalta ovat vielä mahdollisia, suurin taisto käydään suorasta pudotuspelipaikasta eli kolmannesta sijasta.

Länsilohkon pistepörssin voitto on toki sekin vielä auki, joskin kahden kauppaa.

Itälohkossa SSV, PHSB ja Ilves ovat jo pudonneet kyydistä ja siellä peleillä luodaan tahtotilaa kesäkauteen ja nälkää ensi kauteen. Muutoin paketti on sijoutusten valossa vielä makoisasti auki.

RSS Panthers on varma Lohkoykkönen kuitaten kotiedun ja ensimmäisen valintavuoron puolivälierävastustajan suhteen. Perässä porskuttaa nelikko pisteen sisällä: Tiikerit, Oilers, Koovee ja Steelers eeppistelevät sijoista 2-5. Yksi jää siis porukasta tylystä rannalle ruikuttamaan. Mukavan lopusta tekee myös sen, että jokaisella nelikon joukkueista toinen viimeisistä peleistä on keskinäistä kilpaveljeä vastaan.

Itälohkon pistepörssin voitto ei ole auki. Eikä muuten koko sarjankaan.

Kristallipalloa on ravistettu:

Länsilohko:

TPS
GrIFK
Nokian KrP      
SPV                  
FBC Turku
Erä
Oilers NG

Itälohko:

RSS Panthers
Tiikerit
Steelers             
Koovee            
Oilers
SSV
PHSB
Ilves

.... tai sitten se oli sellainen lumisadepallo.......

- Jorgos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti